Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Blog

 1. Derfor får du de bedste idéer under bruseren

  Derfor får du de bedste idéer under bruseren

  oprettet d. under Underholdning

  Lidt frisk overskrift, jeg ved det godt. Men ikke desto mindre er det sandt at rutineprægede aktiviteter, som f.eks. brusebadet, er noget af det bedste til at sætte gang i kreativiteten.

  Det var Heidi Møller fra GåMigGlad, der satte gang i tankerne. Jeg interviewede hende tidligere på året til vores podcast "Prøvliåhørher" og hun fortalte om, hvor meget gåture kickstarter kreativiteten.

  Det er nemlig sådan, at når hjernen ikke skal koncentrere sig om det, man er igang med, så begynder den at tænke på noget andet.   

 2. Gravøl for Corona nedlukningen

  Gravøl for Corona nedlukningen

  oprettet d. under Underholdning

   

  Vi er i disse dage udsat for et kollektivt tab. Tabet af mennesker, vi holder af. Af jobs. Af fysisk og socialt nærvær. Tabet af en tid, der muligvis ikke kommer igen. Og når man mister, skal man sige farvel, så det bliver muligt at se fremad.

   

  Ja, så tænker du nok, at nu kommer der en noget nedslående blog om corona. Måske har humoreksperten ligefrem forlagt sin humoristiske sans et sted mellem de 100 aflysninger af foredrag og den nye tilværelse som hjemmegående hausfrau med en stigende tendens til at kaste sig over sysler som hækling og højbede. Forleden glemte jeg et telefonmøde, fordi jeg var igang med at hækle en søko. 

   

  Jeg tror dog, at jeg kan komme gennem Corona-krisen med humøret og humoren i behold. Og det tror jeg, jeg kan, fordi jeg kan finde ud af at tage noget alvorligt og tage afsked uden at smide en af de vigtigste håndterings mekanismer, nemlig humoren, ud med badevandet.

   

   

 3. Jeg vil også gerne hjælpe

  Jeg vil også gerne hjælpe

  oprettet d. under Underholdning | 3 kommentar(er)

    - Dette kan grisehandlerens Katrine Larsen lære os om kommunikation

  Corona har lært os at vaske hænder og hoste i ærmet. Måske kunne vi også lære at kommunikere åbent, nuanceret og anstændigt. Det betyder blandt andet en åbenhed overfor, at nogen kunne mene noget andet end dig selv. Og en åbenhed overfor, at de måske også ved mere end dig 

   

  Kan du huske den scene fra Matador, hvor kommunisten Røde skal flygte til Sverige? Han bliver advaret af Sofus Betjent og når derfor at flygte ud til grisehandler Larsne -  (ja, jeg har brugt Corona tiden til at gense samtlige afsnit af Matador). Røde sidder i varmen ved Katrines køkkenbord og undrer sig over, at Sofus Betjent har hjulpet ham, “for han stemmer jo Højre”, hvortil Katrine Larsen svarer: “Ja, jeg stemmer på Venstre, og jeg vil også gerne hjælpe.”

   

   

   

 4. Er du aldrig i dårligt humør, Karen-Marie?

  Er du aldrig i dårligt humør, Karen-Marie?

  oprettet d. under Underholdning

  Når man er rejsende i godt humør, er det et af de spørgsmål, man ofte må svare på. Og jeg ville da lyve, hvis jeg påstod, at jeg altid var glad. 

  Der ville være noget galt med mig, hvis jeg aldrig vågnede op om morgenen og havde fået det forkerte ben ud af sengen. Eller hvis jeg ikke engang imellem blev irriteret over en barnevogn, der stod skævt parkeret i opgangen - og måske endda fik revet hul på strømperne i forsøget på at kante mig forbi. 

   

  Selvfølgelig er jeg ikke altid i godt humør. Men næsten. Og nu skal jeg fortælle dig, hvorfor.

   

   

 5. Min drønirriterende kollega

  Min drønirriterende kollega

  oprettet d. under Underholdning

  Vi har alle haft én, og det er faktisk næsten ligegyldigt, hvad hun gør. Alt ved hende irriterer dig. Den måde, hun opfører sig på til møder. Den måde, hun spiser sin frokost på. Den måde, hun taler i telefon på. Og det hjælper ikke på sagen, at hun er chefens yndling. Men hvad gør man ved en irriterende kollega?

   

  Vi bruger så utrolig mange timer med vores kolleger. Mange bruger flere timer med dem, end de gør med deres ægtefæller (hvis man ikke tæller nætterne med). Så samarbejdet skal bare fungere. 

   

  Men nogle gange får man en kollega, som går en på nerverne. Og før man ved af det, så kan man kun se det irriterende ved personen.

 6. Efter 19 år er det for sent at brokke sig

  Efter 19 år er det for sent at brokke sig

  oprettet d. under Underholdning | 2 kommentar(er)

  Dette er en lille historie om at tage konflikterne i opløbet, inden de vokser sig så store, at de ødelægger venskaber og naboskaber. Og om at huske at brokke sig, inden det er for sent 

   

  Mine venner har bygget en terrasse foran deres hus. En stor flot træterrasse med masser af plads til at have hele familien på besøg på de lange lyse sommernætter. Byggeriet stod på i sommers, og mine venner havde selvfølgelig advaret naboerne om lidt larm i dagtimerne.

   

  Et par dage før, terrassen stod færdig, kom naboen forbi. Mine venner fortalte, at de snart var færdige med at hamre og banke, hvortil naboen svarede, at deres larm ikke var til at holde ud, og sådan havde det i øvrigt været i 19 år.

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media