Menu

Lyt til KM's podcast "De glade briller"

Find podcast her

Lad os være nøgne sammen

Oprettet d. under Humør


Lige om lidt er det sommer og hvis vejret tillader det, skal vi på stranden. Vi smider alt tøjet og lader solen varme den nøgne krop. Eller det vil sige: Det gjorde vi i hvert fald en gang.
 
Jeg er barn af halvfjerdserne. Ok, jeg er født i 69, men jeg voksede op i halvfjerdserne uden sikkerhedsseler på bagsædet, uden cykelhjelme, uden et eneste rygeforbud og med rå æg direkte ned i koldskålen og rigtig brunsvigerkagemand med slik på, når der var fødselsdag i daginstitutionen. Jojo, det var et afslappet årti på den vis.
 
Det var også dengang sommer betød bare bryster på strandene og det fortsatte langt ind i firserne, hvor jeg selv fik bryster at vise frem. Ingen og jeg gentager ingen kunne finde på at bruge bikini-overdel med mindre man rejste til det store udland, hvor de jo slet ikke var så frigjorte som os. Det bar man over med, men vi klappede samtidig os selv på skulderen for vi var heldigvis nået længere. Vi var mere naturlige, rummelige og frie. Vi var fremme i skoene, var vi.
 
Selv i det yderste vestjylland blev der svinget med ynderne. Jeg husker tydeligt min barndoms somre ved Harboøre, hvor store tyske damer spillede stangtennis uden en trævl på kroppen og man var nødt til at kigge væk bare en gang imellem for at undgå at blive søsyg.
 
Nøgne mænd løb forbi på stranden og svingede med det, de havde at svinge med og fik min pæne mor til at udbryde :”nådadada”. Men hun prøvede aldrig at dække vores øjne eller bad os om ikke at kigge. Hun sagde bare muntert: ”Han løber jo sådan for at vise os, hvad han har og det tror jeg da også vi har set nu”
 
Selv min far var med i klubben af de frie. Hver morgen badede han aldeles splitterravende, side om side med den ældre nabo dame. Jeg spurgte som teenager, om det ikke var mærkeligt for min mor, men fik svaret, at det var helt naturligt. Morgenbadning foregår uden tøj på og det er der ikke noget uartigt ved.
 
Men det er der nu om dage. Friheden er på tilbagetog, mens pornoen breder sig. TV sender ”Paradise Hotel”, hvor de dyrker sex for åben skærm og det er bare helt i orden, men uuuuuh, hvis man solbader uden overdel, så kan man nemt komme til krænke nogen. Den slags gør vi ikke længere. Kun vinterbaderne er stadig nøgne sammen, men med den vandtemperatur er alt vel også skrumpet ind til en størrelse, hvor det ikke kan støde nogen, om jeg så må sige.
 
Tiderne skifter og det er helt i orden. Jeg har ikke tænkt mig at indtage rollen som den sure gamle dame. Men jeg synes, det er skidt, at vi er blevet bange for at være nøgne.
 
 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media