Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Blog

 1. Det bliver jul igen i år

  Det bliver jul igen i år

  oprettet d. under Underholdning | 3 kommentar(er)

  Jeg er kommet i julehumør, og det vil jeg gerne dele med jer. Det er nemlig blevet til at tænke på den årlige julekander.

  Lidt tidligt at begynde at tale om julen, tænker du måske, men på den anden side, så er butikkerne for længst i gang med at sælge chokoladekalendere og guirlander. Så julen står for døren, hvad enten vi vil det eller ej.

  Jeg så faktisk et sted, hvor de også solgte en te-julekalender, hvor man kunne åbne en låge med et nyt te-brev hver dag. Og dér må jeg bare sige, at jeg nok mere er chokoladetypen. 

 2. Er du aldrig i dårligt humør, Karen-Marie?

  Er du aldrig i dårligt humør, Karen-Marie?

  oprettet d. under Underholdning

  Når man er rejsende i godt humør, er det et af de spørgsmål, man ofte må svare på. Og jeg ville da lyve, hvis jeg påstod, at jeg altid var glad. 

  Der ville være noget galt med mig, hvis jeg aldrig vågnede op om morgenen og havde fået det forkerte ben ud af sengen. Eller hvis jeg ikke engang imellem blev irriteret over en barnevogn, der stod skævt parkeret i opgangen - og måske endda fik revet hul på strømperne i forsøget på at kante mig forbi. 

   

  Selvfølgelig er jeg ikke altid i godt humør. Men næsten. Og nu skal jeg fortælle dig, hvorfor.

   

   

 3. Min drønirriterende kollega

  Min drønirriterende kollega

  oprettet d. under Underholdning

  Vi har alle haft én, og det er faktisk næsten ligegyldigt, hvad hun gør. Alt ved hende irriterer dig. Den måde, hun opfører sig på til møder. Den måde, hun spiser sin frokost på. Den måde, hun taler i telefon på. Og det hjælper ikke på sagen, at hun er chefens yndling. Men hvad gør man ved en irriterende kollega?

   

  Vi bruger så utrolig mange timer med vores kolleger. Mange bruger flere timer med dem, end de gør med deres ægtefæller (hvis man ikke tæller nætterne med). Så samarbejdet skal bare fungere. 

   

  Men nogle gange får man en kollega, som går en på nerverne. Og før man ved af det, så kan man kun se det irriterende ved personen.

 4. Efter 19 år er det for sent at brokke sig

  Efter 19 år er det for sent at brokke sig

  oprettet d. under Underholdning | 2 kommentar(er)

  Dette er en lille historie om at tage konflikterne i opløbet, inden de vokser sig så store, at de ødelægger venskaber og naboskaber. Og om at huske at brokke sig, inden det er for sent 

   

  Mine venner har bygget en terrasse foran deres hus. En stor flot træterrasse med masser af plads til at have hele familien på besøg på de lange lyse sommernætter. Byggeriet stod på i sommers, og mine venner havde selvfølgelig advaret naboerne om lidt larm i dagtimerne.

   

  Et par dage før, terrassen stod færdig, kom naboen forbi. Mine venner fortalte, at de snart var færdige med at hamre og banke, hvortil naboen svarede, at deres larm ikke var til at holde ud, og sådan havde det i øvrigt været i 19 år.

 5. Bed om det, du gerne vil ha'

  Bed om det, du gerne vil ha'

  oprettet d. under Underholdning

  Jeg har fået blomster. Det får jeg hver uge af min mand og det er jeg selvfølgelig glad for. Men inden I nu bliver alt for misundelige, så er det ikke noget, han selv har fundet på og det er derfor jeg fortæller det. 

  Jeg elsker at få blomster og jeg bliver så glad af det. Til gengæld kan jeg også sagtens formå at rulle mig ind i en centrifuge af “compare and despair” (sammenlign og bliv i virkelig dårligt humør) hvis jeg ikke får blomster. For så er der jo nok noget galt med mig eller vores forhold eller vores liv i det hele taget. Intet er for stort og intet for småt til at man kan piske et lille drama op. 

  Tag din egen medicin

  Men i stedet for at vente på, at Haitianeren skulle læse mine tanker og ønsker og måske blive skuffet over, at han ikke gjorde det., ja, så valgte jeg simpelthen at tage min egen medicin. Det gode gamle kommunikations råd “Bed om det, du gerne vil have og gentag det om nødvendigt”. Det virker ikke kun, når man skal løse konflikter på arbejdspladsen. Det er også fantastisk, hvis man vil forsøge at forventningsafstemme i privatlivet for eksempel.

 6. Truckerhilsen for motionister

  Truckerhilsen for motionister

  oprettet d. under Underholdning

   

  Et par uger inde i årets challenge, der har det formål at komme sommerens roséform til livs, har jeg gjort en interessant opdagelse. Nemlig, at der hersker et hemmeligt fællesskab blandt motionister

  Min challenge går ud på, at jeg skal have pulsen op 21 minutter om dagen. Det er faktisk en challenge, der er lige til at overkomme, selv med det liv jeg fører, hvor jeg bruger utrolig mange timer på landevejen. Jeg elsker nemlig at gå mig en tur i de forskellige byer, jeg kommer til. Der er så utrolig mange smukke steder i Danmark.

  Opbakning både på Facebook og i Herning

  Når man har gang i sådan en challenge, og måske ikke er den nemmeste at motivere i dagligdagen, så er det enormt vigtigt med opbakning. Derfor har jeg stiftet en Facebookgruppe for alle, der deltager i min challenge. Den hedder #21minutterernok. Her klapper vi af hinanden, når vi har motioneret i 21 minutter, og motiverer hinanden, når vi ikke har nået vores mål en dag. 

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media