Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Hokus Pokus struktur og fokus

oprettet d. under Underholdning

Hokus Pokus struktur og fokus

Overspringshandlinger og alt for mange bolde i luften er nogle af grundene til, at arbejdsdagene smutter gennem fingrene på os, og vi ikke rigtig føler, at vi får noget fra hånden

 

Jeg har en tilståelse. Når jeg arbejder hjemmefra, kan jeg nogle gange godt en gang imellem have en lille bitte smule svært ved at bevare fokus. Bare en lille smule. Der er så utrolig mange kopper kaffe, jeg skal have lavet. Og vasketøj, der skal sættes over i stedet for arbejdet ved computeren. Eller jeg skal lige tjekke Facebook. 

Vi elsker overspringshandlinger

Kender du det? Det kan jeg fortælle, at de fleste danskere gør. Overspringshandlinger er noget af det, vi er allerbedst til.

En del virksomheder tillader simpelthen ikke, at medarbejderne arbejder hjemmefra, netop på grund af disse overspringshandlinger. Men faktisk kan du sagtens lære at være effektiv og struktureret. Også på hjemmekontoret. Og hvis du gør det rigtigt kan du få mere fra hånden på kortere tid. 

Lige præcis struktur og fokus er grunden til, at det er lykkes for en virksomhed som IIH Nordic at indføre en 4-dages arbejdsuge for deres medarbejdere. Det kan ikke lade sig gøre, hvis ikke man arbejder målrettet med at gøre arbejdstiden både struktureret og effektiv.

Kvinder er gode til at multitaske

Ja, lad os lige starte med at slå den myte ihjel. Kvinder kan måske nok multitaske, men det betyder bestemt ikke, at opgaverne bliver løst hurtigere. Faktum er, at hvis du laver to ting på én gang, så er der en stor sandsynlighed for, at du laver begge ting lidt langsommere, og måske heller ikke helt så godt, som hvis du løste en opgave ad gangen. 

Lad os tage et eksempel. Du sidder med din telefon og skriver lidt med en veninde, mens du ser krimi på tv. Pludselig går det op for dig, at du ikke har fået at vide, hvem det er, der er detektiven i tv-serien og hvem der er den onde. Du må starte forfra på serien.

Æggeur og internetblokkere

Struktur og fokus er temmelig kedelige ord, og jeg er jo ikke ligefrem en strukturfascist. Jeg kan godt lide, at man ikke altid ved, hvad dagen bringer. Men hvis jeg har deadlines og ting der skal være færdige, så kan det altså være meget godt at vide, hvordan man skaber struktur.

Her er nogle måder at blive mere effektiv på arbejdet:

 

1. Få dig et æggeur

Nogle gange kan det være en god idé at bide en opgave over. Hvis den nu er svær at komme i gang med. Jeg kan her endnu engang nævne min vinbog, der er lige på trapperne (den skal nok blive færdig). Her kan det være en god ide at sætte et æggeur. Du kan for eksempel sætte det til 25 minutter, og mens det står og tikker, så arbejder du fokuseret på din opgave. Uden afbrydelser. Der er stor sandsynlighed for, at du er kommet ind i et godt flow, når tiden stopper, og har lyst til at fortsætte opgaven

2. Tjek din mail på faste tidspunkter

En af de største tidsrøvere er e-mailen. Vi tjekker mails konstant. Beslut dig for kun at tjekke mails 2-3 gange om dagen, og afsæt der også tid til at svare på dine mails. Det kan være om morgenen, når du møder på arbejde, lige efter frokost, og inden du går hjem.

3. SoMe

Sociale medier tager også utrolig meget af vores tid. Og der findes faktisk apps og hjemmesider, der blokerer din adgang til sociale medier i 1 time, 2 timer eller så lang tid, du nu har brug for. Prøv at google internetblokkere, og få diverse apps og hjemmesider, der kan hjælpe dig med ikke at blive forstyret.

PrøvLiåHørHer på mandag
På mandag i min spritnye podcast taler jeg med journalist Mette Oscar om netop det med at være fokuseret og struktureret. Så lyt med og bliv endnu klogere på, hvordan du kan få en hverdag, hvor arbejdsopgaverne fylder mindre, og der er mere tid til alt det sjove. 😊

 

KH Karen-Marie

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media