Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Hvor rejser du hen?

oprettet d. under Underholdning

Hvor rejser du hen?

 

Måske er du allerede ved at pakke kufferten og drage sydpå. Måske har du et sommerhus i Danmark, hvor du elsker at tilbringe sommermånederne. Måske er du campist - eller naturist - eller begge dele

 

Uanset din foretrukne ferieform, så sker der noget om sommeren. Vi går ned i gear. Tingene går lidt langsommere. Vi lader roen sænke sig, og selv hvis man ikke har ferie, er tempoet på arbejde som regel også sat lidt ned. Og det er ok, for det er jo sommer.

 

Mit råd til dig denne sommer er at lade din hjerne tage på ferie også. Det handler til dels om at slukke mobilen engang imellem, og i stedet gå i haven og hygge om blomsterne eller gå en tur ved stranden. Springe med ungerne i havevanderen. Nyde duften af grill. Alle de ting, der gør sommeren til noget særlig for dig.

 

Og så handler det om at lade din hjerne tage på rejse. Hvis vi ikke får en tropisk sommer som sidste år, og ikke lige har råd til at rejse afsted. Så lad dagdrømmene få frit spil. Lad hjernen befinde sig lige der, hvor den har brug for at være. Lad den rejse til en øde ø i Filippinerne, lad den gå på Caminoen, eller lad den danse i armene på Don Pedro i Argentina.

 

Vores dagdrømme kan synes tåbelige og banale, men i virkeligheden er dine dagdrømme med til at udvikle din kreativitet og intelligens. Det viser i hvert fald en undersøgelse fra Georgia Institute of Technology, hvor 112 personer var blevet testet på deres evne til at dagdrømme. Det viser sig, at dagdrømmere er bedre til kreativ problemløsning og til at planlægge fremtiden eller forestille sig, hvad den bringer. Til gengæld er dagdrømmere knap så logiske, som de, der lader hjerne blive sammen med kroppen.

 

Men du kan altså roligt lade din hjerne rejse på ferie uden dig. Det er gratis og det kan du lige nævne overfor den logiske del af hjernen, hvis den pludselig laver ballade og siger, at safari er alt for dyrt. Vi har brug for begge dele af hjernen og hverdagen træner som regel mest den logiske. Så min opfordring er at bruge sommerferien til at træne den anden, den dagdrømmene side. Jeg har i hvert fald planer om at lægge mig i havestolen og lader tankerne flyve lige derhen, hvor de har lyst til.

 

Rigtig god sommer til dig.

 

KH Karen-Marie


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media