Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Hvor er alle drÝmmene, du drÝmte?

Oprettet d. under Underholdning

Hvor er alle drÝmmene, du drÝmte?

 

Kender du det med at vågne om morgenen med en fornemmelse af, at du har drømt noget vigtigt? En lækker drøm, noget spændende, et mareridt. Noget, som du bare må huske?

 

Det sker af og til for mig, at jeg vågner op på den måde, og der går lige præcis 5 minutter - måske ikke engang - så har jeg glemt det hele igen. Også selvom jeg havde en klar følelse af, at det altså var noget, jeg ikke måtte glemme.

 

Min gode veninde, der er psykolog, har samlet på drømme i over 20 år. Hver eneste morgen skriver hun sine drømme ned, fordi hun er overbevist om, at drømmene er der for at fortælle os noget. Drømmene er underbevidstheden, der taler til os. Når du drømmer noget, skal du lytte.

 

En meget underlig drøm

De drømme, jeg husker, er som regel meget mærkværdige. Som f.eks. forleden, hvor jeg skulle forsøge at instruere Liverpools manager i en koreografi på Det Ny Teater. Alle dele af den drøm er urealistiske. Han ville aldrig skulle på scenen i en musical og hvis han skulle, var det INGEN, der ville bede mig om at hverken koreografere eller instruere koreografi. Jeg havde haft en dag med Liverpoolfans og havde insisterende holdt et lille foredrag for dem og sunget HELE Liverpools kendingsmelodi “You’ll never walk alone” ( fra musicalen “Carousel”) for dem. Og nogle gange er drømmene bare sindets måde at bearbejde den dag, der er gået, så du er klar til en ny dag. Men det gør jo ikke drømmen mindre interessant indimellem bare stærkt underholdende.

 

Skriv drømmene ned
Du kan godt øve dig i at blive bedre til at huske dine drømme. Det kræver først og fremmest, at du begynder at skrive dem ned. Og det dur altså ikke at vente til du lige har været på toilettet og fået lavet dig den første kop kaffe. Det dur ikke engang, at du lige skal op og finde pen og papir frem eller tænde computeren.

 

Du skal have en blok liggende ved sengen, og så skal du skrive ned som det første, når du vågner af din drøm. Efterhånden bliver du bedre til at huske drømmene. Min veninde, der har samlet på drømme i alle årene, kan huske alle sine.

 

Når du så har samlet nogle drømme, så tag dem frem og se, hvad det er for en historie, de prøver at fortælle. Jeg er sikker på, du bliver klogere.

 

Jeg vil i hvert fald give det et forsøg og begynde at huske mine drømme


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media