Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

K-M l i telt

Oprettet d.

K-M l i telt

Sommeren er over os. Solen skinner, og i går ramte temperaturen 27 grader på min terrasse. Og det gode vejr giver mig altid lyst til at finde ind til den gamle spejderpige og slå teltet op

 

Det bliver som regel ved tanken for i min utroligt voksne alder, er jeg blevet lidt magelig. Jeg ved jo godt, at man ikke ligger fantastisk på en slatten luftmadras, og man bliver lidt øm i kadaveret efter et par nætter på et hårdt underlag. Men det er fornemmelsen af at sove i telt og minderne om det er alligevel stadig dreagende.

 

Det er hyggeligt

Man får en helt særlig intimitet i telt. Pladsen trang, og man skal være tæt.. Der giver selvfølgelig kortere vej til lugten af prut og lyden af folk, der snorker. Men du er også tættere på at ligge næse mod næse og hviske hele natten.

 

Og så sætter livet mellem bardunerne også krav til rummeligheden. For i teltet kan du høre alt. Hvis du ligger i telt på en festival eller en campingplads, så kan du høre alt. Du inviterer simpelthen dine medcampister med ind i dit liv, ligesom du får et blik ind i deres. Du kan høre alt lige fra snork, host og latter til meget intime stunder hos naboen. Og i teltet er man bare lidt mere overbærende. Det hele er ligesom til at holde ud, og der er bare noget betryggende ved lyden af en teltlejr, der falder til ro.

 

Sanserne på arbejde

Og er der noget bedre end lyden af småregn mod teltdugen, når du ligger og vågner med fuglene en tidlig morgen? Duften af dug på græsset. Lyden af andre, der vågner. Det er følelsen af frihed, af rummelighed og af sanserne, der arbejder på højtryk for at få det hele med. Der findes ikke noget skønnere.

 

Det skulle da lige være følelsen af at lande i egen seng og møde et par tørre sokker, hvis man har ligget i telt i den danske, og nogen gange våde, danske sommer.


 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media