Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Leg i lycra

Oprettet d. under Underholdning

Leg i lycra

Får dit legebarn plads nok?

Husker du at grine? Sådan rigtigt? Hvis ikke, så er der måske en løsning her

I sidste uge begav jeg mig til Gladsaxe på en helt almindelig onsdag. Ikke for at holde foredrag, men fordi jeg var blevet lokket til at prøve Groove. Jeg var blevet lovet, at det var en meget simpel danseform, som jeg ikke kunne gøre forkert. Og jeg var også blevet lovet, at det ville blive sjovt. Faktisk var min største bekymring, at man ikke måtte sige noget undervejs. Men ellers var jeg fortrøstningsfuld. Det skulle nok gå.

Fra træt lycra til sexet diva

Jeg ankom lidt træt og uoplagt, svøbt i stram lycra og uden intentioner om andet end lidt sved på panden og så hjem på sofaen og drikke rosé med en god veninde. I salen var vel 15-20 damer og en enkelt herre. Alle så lidt trætte ud efter en lang arbejdsdag. Alle lignede nogen, der hellere ville springe direkte til roséen. Og sådan er det jo for nogen af os med motion. Det er altså sjovere bagefter.

 

Men det viste sig ret hurtigt, at Groove er noget andet. Det er en legeplads, hvor du som voksen får lov til at lege “så lod vi lige som om, jeg var en meget sexet diva”, eller “så stod vi lige på Afrikas savanne og var med i Løvernes Konge”. Alle kunne være med. Det var simpelthen umuligt at gøre det forkert.

 

Grin og grænseoverskridelse i Gladsaxe

I løbet af det første kvarter af timen, var stemningen skiftet fra onsdagstræt til kæmpe fest. Folk dansede ud og ind mellem hinanden til nogle utrolig nemme trin, som læreren udstak. Men udover trinene blev vi opfordret til at danse med hinanden, smile til hinanden og på et tidspunkt også synge ned i en imaginær hårbørste.

 

Var det grænseoverskridende? Ja! Men det blev nemt, fordi stemningen var god, og fordi alle mødte op med en intention om at lege, at have det sjovt, at bevæge sig, at give den gas. Og det gjorde vi. Jeg anede virkelig ikke, der kunne være så meget gang i Gladsaxe.

 

Find din legeplads

Groove kan noget, som måske ikke kommer helt naturligt, hvis man står på rad og række i en gymnastiksal og skal lære en eller anden umulig serie. Groove kan få dig til at finde legebarnet frem, fordi det er blottet for konkurrence. Der er ingen vindere, kun leg.

 

Og det er det, jeg vil opfordre dig til. Uanset, om du vælger groove eller noget andet sjovt. Find noget, der kan få dig til at lege og grine. Når du leger og giver lidt slip på tøjlerne, så stiger humørtemperaturen med mindst 10 grader. Og så gør det jo heller ikke noget, at du også får bevæget kroppen lidt samtidig. Det skulle være så sundt.

 

Hvis du har fået lyst til at prøve kræfter med groove,

kan du finde en time i nærheden af dig her

Groove i Gladsaxe

Groove i hovedstadsområdet

Groove i resten af landet


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media