Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Alle går rundt og forelsker sig

Oprettet d. under Underholdning

Alle går rundt og forelsker sig

Så er det her. Foråret. Blomsterne springer ud, græsset vokser, bladene bliver lysegrønne på en uimodståelig frisk facon.Det er i sandhed en skøn årstid.

 

Og med foråret kommer også forelskelserne. Det virker jo næsten som om, smukke unge mennesker, der går hånd i hånd og ikke kan få øjnene fra hinanden, spirer frem med samme fart som anemonerne i græsset.

 

Og det er ikke tilfældigt. Videnskaben har naturligvis forsket også i dette og fundet ud af, at det er lettere at blive forelsket om foråret end i november, fordi lyset gør os mere åbne. Særligt her i norden, hvor vi har mange mørke timer, higer vi efter den nye årstid, og når den endelig kommer, kan vi slet ikke få nok af lys og smukke farver.

 

Og så er det, vi går hen og forelsker os. For lyset, alle farverne og glæden ved, at vinteren endelig slipper sit tag, giver os lyst til livet og gør os glade. Vi får simpelthen aktiveret lykkehormonerne i kroppen (melatonin, serotonin og dopamin). Og derfor ser den tilfældige sidekammerat i bussen eller den nye kollega bare bedre ud, når det er forår. Og før man ved af det, sidder man og holder ham i hånden på et rød- og hvidternet tæppe i parken med en picnickurv imellem sig, mens man kigger beundrende på ham og drømmer om en lys fremtid.

 

Det er det, foråret kan.

 

Og selvom man er lykkeligt gift og derfor i virkeligheden synes, det ville være upassende sådan at gå rundt at forelske sig for eksempel i andre buspassagerer, så behøver man ikke give op. For faktisk er det sådan, at man ikke engang behøver et andet menneske for at opnå forelskelsen. Foråret er så snedigt indrettet, at forelskelsen kommer alligevel. Følelsen af lethed. Den følelse, hvor man sværer 5 cm over fortovsflisen og livet føles indbydende og fyldt med muligheder. Den kan man få bare ved at suge indtryk til sig. Farverne, lyset, luften og forelske sig lidt i dem.

 

Så min opfordring lyder som den gamle sang “Gå ud og gå en tur” og find ud af, hvad du er forelsket i. Glædeligt forår til dig.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media