Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Stop! In the name of love...

Oprettet d. under Underholdning

Stop! In the name of love...

“Stop! In the name of love.

Before you break my heart”

Sådan lyder det gamle nummer af The Supremes fra 1965. Og ja, det er en kærlighedssang, men det passer også meget godt til det, jeg har på hjerte i dag.

Stop lige op engang imellem, ellers kan du risikere at gå i stykker.

 

Time for a break

“Time for a coffee break”, siger min nye og meget teknisk begavede bil til mig, når jeg har kørt for længe uden stop. Første gang, jeg oplevede det, reagerede jeg selvfølgelig en anelse fornærmet på henstillingen og tænkte:”Hvad er det nu for noget formynderisk noget. Jeg kan da godt selv finde ud af at holde pause”. Men senere måtte jeg jo indrømme, at det faktisk ikke er altid, jeg kan det. Og sådan er der nok andre end mig, der har det.

 

Når kroppen bliver træt
Man glemmer at stoppe op, når hverdagene er for travle og der er for mange deadlines, der skal nås og opgaver, der skal løses og sociale aktiviteter, man ikke vil gå glip af. Man kører bare derudaf uden egentlig at have øje for perspektiverne i det, man laver. Det handler mere om at overleve end faktisk at leve.

 

Vi bliver revet med

Og det pudsige er, at det for mig ser ud som om, at det er lige nøjagtigt ønsket om at leve fuldt ud og få det hele med, der en gang imellem skaber al den travlhed. Jeg tror, det handler om at blive revet med. Det er i hvert fald det, der sker for mig. Jeg bliver drænet for energi, fordi jeg bliver revet med af alt det spændende, livet tilbyder. Når dagene bare kører, og jeg holder foredrag over det hele og samtidig deltager i et uendeligt antal arrangementer, fester, receptioner og frokoster, uden jeg får tid til lige at tage en pause og mærke efter. Så ender jeg med slet ikke at kunne mærke mig selv.

 

Hvad har jeg egentlig lyst til? Hvad orker jeg? Kan kroppen og hovedet egentlig holde til endnu en dag med drinks og pindemadder, eller ville det være bedre for den at forsvinde ned i sofaen og slappe af med Netflix og chokolade?

 

Stop op og mærk efter

Der er så meget, vi gerne vil, og det kan være svært at sige fra. Det betyder jo, at vi går glip af noget. Det betyder, at der er mennesker, der hygger sig til fester, uden man selv er til stede. Går jeg nu glip af den fest, der går over i historien som den sjoveste og mest mindeværdige af alle fester? Derfor lader vi os rive med. Vi vil ikke gå glip af noget.

 

Men nogle gange skal vi lytte til for eksempel min kloge bil. Og lige trække vejret engang, tune ind på kroppen og sindet og mærke efter. Hvordan har jeg det? Hvad kunne jeg tænker mig? Og ville det være ok at gå glip af pindemadderne i dag? Er det tid til en kaffepause?

Med disse ord, vil jeg bevæge mig ud i haven. Der er en hængekøje, som trænger gevaldigt til at blive ligget i.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media