Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Ved du, hvordan du lader op?

Oprettet d. under Underholdning

Ved du, hvordan du lader op?
Ved du, hvordan du lader op?

 

Det er en gammel sandhed at man ikke kan hælde fra en tom kande.

Men ved du, hvordan du holder din egen kande fuld? 

Vores moderne liv er fyldt med tilbud om retreats og afslappende ophold både i udlandet og herhjemme.

Men hvad med hverdagen, får jeg lyst til at spørge. For een ting er jo at fylde kanden op i ferie og weekender, men det vigtigste er vel hverdagen.

For det er jo dem, der er flest af.

Selv lærte jeg som 25-årig, hvor vigtigt det er at passe på overskuddet, da jeg ramte bunden og ikke selv kunne komme op.

Jeg havde været på tourné som musical-skuespiller  i næsten et halvt år og på det nærmest ikke haft tid alene. Om dagen var vi sammen rundt i den by, vi nu var i. Om aftenen stod vi på scenen sammen og om natten sov vi sammen, fordi produktionen ikke havde råd til enkeltværelser. Vi var jo unge og glæde og synes bare det meste var skønt og sjovt. Også jeg. Men da jeg kom hjem blev jeg ramt. Efter et halvt år med intenst socialt samvær i alle døgnets timer var jeg simpelthen  brugt op. Der var ikke mere energi og jeg sad bare på gulvet i min lejlighed og havde en voldsom trang til at gemme mig for verden.

Jeg var handlingslammet og helt til rotterne.

Heldigvis var der en god kollega, de på en eller anden måde hvade set det komme. Og på en af tournéens sidste dage rakte ud og gav mig nummeret til en psykoterapeut, hvis jeg skulle for brug for det, som hun sagde. Jeg fattede ikke en brik. Men tog jo pænt i mod. Og da jeg sad der på gulvet i min lejlighed fandt jeg nummeret frem. Psykoterapeuten hjalp mig i den grad  tilbage på benene og lærte mig, at når man, som jeg, er en cirkushest, der “går i gang”, når der er mennesker omkring mig, så er det vigtigt med alene-tid, hvor ingen stiller krav. 

Den alene-tid værner jeg om i dag, for det er der jeg lader op. Mine timer i bilen på vej hjem fra foredrag er jo gode at bruge i den retning. Men en halv time med en krimi i sofaen kan også gøre det. Eller en lille gåtur i parken. You name it. Vi lader op på forskellig vis og jeg har altså brug for alene-tid. Andre har brug for oplevelser eller spa-fornemmelse og intet er bedre end noget andet. Det afgørende er at vide, hvad man selv har brug for. Så min opfordring lyder som sådan:

1..Find ud af, hvordan du lader op

2. Put det ind hver eneste dag

3. Og hvis du kun mener, du kan lade op på ferie, så tænk lidt kreativt og find ud af

     hvordan du kan give dig selv bare en halv times feriestemning hver dag.

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media