Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Jeg gjorde det

Oprettet d. under Underholdning

Jeg gjorde det

For mere end to måneder siden gav jeg mig selv en udfording. I 66 dage ville jeg dyrke mindst 30 minutters motion om dagen. Og for at holde mig selv op på udfordringen offentliggjorde jeg den på Instagram.

Det var en succes!

Ikke bare gennemførte jeg, men det er helt sikkert, at jeg var faldet af på den undervejs, hvis jeg ikke havde “lovet” mine Instagramfølgere at gennemføre. Så udfordring gennemført og Instagram/socialt medie brugt til noget, der er tæt på at kunne karakteriseres som fornuftigt. Så langt så godt.

Den oprindelige inspiration til udfordringen kom fra en god ven eller nærmere betegnet en god vens læge. Min gode ven var nemlig på lægebesøg for at få hjælp til noget, han troede var en nedsunket forfod. Men speciallægen kunne slå fast, at det ikke var foden men selve helbredet, der var noget i vejen med. Svaret lød simpelthen: “Det er dine indre organer, der prøver at fortælle dig, at de er stærkt overbelastede”. Og i stedet for medicin blev min ven anbefalet eller påbudt 30 minutters motion om dagen for som lægen sagde:” Jeg kunne bede dig om at tabe 20 kilo, men 30 minutters motion om dagen er langt mere effektivt og vil give dig hurtigere resultater”

Og bare til info, så har jeg ikke nedsunket forfod og føler mig iøvrigt sund og rask. Men til gengæld er jeg jo en tyk dame, som helt sikkert kunne have godt af bevægelse. Så optændt af en hidtil ukendt motivation Googlede jeg mig frem til, at det gennemsnitligt tager 66 dage at tilegne sig en ny vane, og så i gang med mig. Nu har jeg altså gennemført.

Og hvad lærte jeg så af det?

Tja, som det første lærte jeg nok, at jeg er udstyret med gener, der altid hellere vil til en timelang kor prøve end ud på en løbetur. Så en automatiseret vane bliver motion nok næppe.

Men jeg lærte også, at jeg godt kan lide at powerwalke. Det får pulsen op og samtidig har man tid til at se på verden omkring sig og sanse alting. Det får altid mit humør til at stige nogen grader.Jeg kan faktisk lide at gå i fitness center, men det har måske mere med min træningspartner end med centret at gøre. Det tør jeg ikke sige.Jeg kan lide at danse og jeg er faktisk også blevet ven med den lille smule yoga, jeg har forsøgt mig med.

Allervigtigst lærte jeg, at det KAN lade sig gøre at lægge motion ind hver dag. Også på en dag, hvor jeg har to foredrag og omkring 8 timers transporttid. Det duer ikke at gå til ting fast, når man har sådan et arbejdsliv som jeg. Men der findes heldigvis mange steder, hvor man kan melde sig fra gang til gang til ting og det vil jeg bestemt blive ved med at gøre.

Blev jeg tyndere? Nej, men det var heller aldrig målet. Blev jeg gladere? Ja, indimellem, når humøret var på det jævne hjalp det bedre med en gåtur end Netflix og sofa havde gjort. Bli’r jeg ved, selvom udfordringen er slut? Ja, det gør jeg, For selvom jeg endnu ikke er plaget af hverken nedsukne forfødder eller andre skavanker, så skader det jo ikke at forebygge :)


Kommentar(er) 1

  • Berit
    Berit

    Dejlig blok :-) Jeg startede for 10 år siden med at løbe 3x ugenligt. Jeg elsker det 😍. Ikke at løbe, men følelsen bagefter 🤩. I dag løber jeg 5-6 gange pr uge 3-4 km og nyder det max i al slags vejr. Og tak for godt humør og farve på tøjet 🙏🏼

    Svar

Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media