Menu

Lyt til Karen-Maries podcast

Find podcast her

En regnbuefarvet vennekreds

oprettet d. under Underholdning

   

I mit barndomshjem kom mennesker af mange forskellige slags politiske overbevisninger. Jeg ved ikke om Kommunisterne og Fremskridtspartiet var repræsenteret, men alt der imellem var.
 

Og det var ikke hemmeligt, hvad folk stemte, for det er jo en ærlig sag at være uenige og man kunne være lige gode venner for det. Det var i det miljø jeg lærte at diskutere og det miljø grundlagde mit syn på både demokrati og mennesker.
 

Når jeg ser på valgkampen i dag og særligt hvordan helt almindelige mennesker skaber fjendebilleder og sviner hinanden til, så tænker jeg to ting. Et: det er meget langt fra køkkenbordsdiskussionerne i Aalborg og to: Disse mennesker må have en vennekreds, der kun består af folk, de er enige med.
 

For det er jo sådan med fjendebilleder, at de smuldrer, når man kommer til at kende et rigtigt mennesker, der repræsenterer dem.
 

Det er den gamle historie med at ”alle indvandrere er nassere, der får nye cykler og stjæler vores piger, altså undtaget ham nede i kiosken. Han er god nok. Ham kender jeg” eller ”Alle, der stemmer Venstre er onde egoister, der kun tænker på penge, undtaget min nabo. Han er god nok. Han stiller sgu op, når man har brug for hjælp” Og ”alle socialdemokrater er nogle pampere, der bare meler deres egen kage og lader som om de er sociale. Altså, undtaget min kollega. Ham er der i hvert fald ikke noget pamper over. Han tænker altid på andre før sig selv.”
 

Hvis man har en god ven, som man er helt politisk uenig med, så tror jeg, det lægger en naturlig dæmper på de hadske udtalelser, fordi venskab ødelægger fjendebilleder.
 

Min egen vennekreds er regnbuefarvet. Ikke fordi, den kun tæller homoseksuelle (det gør den også, heldigvis), men fordi den tæller nærmest alle partifarver. Og det er jeg SÅ glad for. Det betyder nemlig, at når jeg mærker galden stige helt op i halsen, fordi jeg er uenig med nogen på TV og er sikker på at alting går ad helvede til, hvis de får lov at bestemme. Så tænker jeg på en af vennerne, så falder mavesyren lige så stille.
 

Derfor er mit råd i dag på bloggen: Sørg for at lære nogen at kende, som tænker anderledes end dig. Giv mennesker en chance, selvom du er uenig. Så undgår du nemlig, at galden løber af med dig og så bliver der mere plads til både livsglæde og latter for os alle sammen. Og det er jo ikke nogen hemmelighed, at det er det, jeg synes det hele drejer sig om.

 

 

 

,


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media