Menu

Lyt til Karen-Maries podcast

Find podcast her

Slå tonen an til livsglæde

oprettet d. under Underholdning

 

Jeg sad i lufthaven ved siden af et ægtepar, som mundhuggedes. I ved, når det ikke er et rigtigt skænderi. Ikke noget rabalder der renser luften og giver plads til forsoning af både artig og uartig karakter.

Næh, dette her var bare en tyk dyne af dårlig stemning, der havde lagt sig over deres samvær og det værste var, at de højst sandsynligt ikke selv var  opmærksomme på, at det kunne være så meget anderledes. De hakker bare på hinanden, for det er nu den vane de har fået.
 

Og jeg bebrejder dem ikke. Jeg tror, mange af os kan havne i dårlig stemning, hvis vi ikke bevidst bestemmer os til noget andet. 

Det er jo også den slags kommunikation, vi ser på TV. Ikke kun i valgkamp som nu, hvor det er særligt voldsomt, men sådan i det hele taget. TV skal have drama og drama opstår åbenbart bedst, når mennesker er uenige og uvenlige frem for konstruktive og lyttende. Den kultur tager vi så med os på f.eks. Facebook, hvor vi sviner folk til, hvis vi er uenige med dem og nyder at klage i fælleskab med dem, vi er enige med.
 

Det er muligt, det er normalt. Men jeg synes, det stjæler livsglæden i voldsom grad. Tænk, hvis alle drømme bliver mødt med en mindelse om gamle drømme, der måske ikke blev til noget. ”Det går vel bare ligesom med dit køkkenhave projekt – det duede heller ikke” Tænk, hvis man aldrig bliver mødt med en kompliment i hverdagen men bare med almindelig ligegyldighed. Det er da spild af liv.
 

Og i stedet for at brokke os over, hvordan de kommunikerer på TV, så kunne vi jo begynde med os selv.

Beslut dig for at rose dine medmennesker. Både dem du kender og ikke kender. Strø om dig med komplimenter og vær opmærksom på at møde andres drømme, ideer og forslag med et åbent sind og giv dem først kritik, hvis de beder om det.

Og ja, det kan føles kunstigt nogle gange. Det ved jeg godt. Jeg tog beslutningen for en del år siden og øver mig stadig. Men det virker altså. Så prøv det , det vil fylde mere livsglæde i dit bæger og det er med livsglæde som det er med god shampoo - Du fortjener det!

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media