Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Motivation er s mange ting

Oprettet d. under Underholdning

  Motivation er mange ting. Det får jeg lyst til at slå fast, efter det nu er lykkedes for mig at dyrke regelmæssig motion i 10 måneder (and still going strong). For det, der satte mig i gang, var ikke mennesker, der talte grimt til mig og råbte: ”Luk munden og let røven” (for sådan må man nemlig gerne tale til tykke mennesker. Ikke til børn, men gerne til tykke mennesker). Jeg blev ikke motiveret af militærlignende trænere, der råbte ”pres dig selv” og spillede grim technomusik i hovedet på mig og mit 80’er pop hjerte. Det var heller ikke konkurrencer, hvor nogen tog tid, der hjalp. Jeg er nemlig helt ligeglad med at komme først i sport og har altid været det. Jeg foretrækker til enhver tid en fire timer lang korprøve fremfor at løbe om kap med nogen.
 
Sådan er vi så forskellige og derfor er det naturligvis også helt forskellige ting, der motiverer os.
 
Når jeg kom afsted til fitness og nu også forsøger mig med løbetræning (med tryk på ”forsøger”), så skyldes det en eneste ting. Og det er verdens bedste træningsmakker. Min veninde, som gav mig en hjælpende hånd. Ikke et pres, ikke en fordømmelse, næh, ren og skær kærlighed. Hun tog mig i hånden og lavede en aftale med mig om at mødes til fitness. Hun hørte på alle mine forbehold og underholdt mig, når jeg kedede mig efter bare halvandet minut på crosstræneren. Hun skubbede blidt til mig, så vægtene blev tungere efterhånden og maveøvelserne ikke blev sprunget over.
 
Jeg er hende SÅ taknemmelig og hele processen har lært mig to vigtige ting.
 
Nummer et, at jeg har nemmere ved at svigte aftaler med mig selv end med andre. Derfor hjalp det, at min veninde ventede på mig til fitness. Hende kunne jeg jo ikke være bekendt bare at droppe.

Nummer to, at jeg motiveres af varme og venlighed og holder ved, når nogen tilbyder mig hjælp, mens jeg provokeres og bliver ualmindelig trodsig, når nogen taler grimt og nedværdigende til mig og beder mig om at skamme mig over, at jeg ikke har taget mig sammen for længst.
 
Og jeg tror ikke, jeg er den eneste, der har det sådan. Men fortæl, fortæl. Hvad motiverer dig?
 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media