Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Mindful uden at vide det

oprettet d. under Underholdning

 

I dag tog jeg låget af min bil. Og den er beregnet til det, så det kører af i en lang og meget tjekket bevægelse, som jeg stadig ikke er færdig med at blive lidt barnligt glad for, hver gang jeg oplever det. Jeg sad der og lod låget køre af og mærkede pludselig, hvordan luften havde ændret karakter fra vinter til forår. Nu var den ikke karsk og frisk længere, nej, det var en blød vind, der strøg mine kinder og nærmest aede min krop. Sådan en vind, digtere skriver sange om.

Og pludselig slog det mig: Der findes ikke noget som naturen, der kan gøre selv de mest moderne og forjagede mennesker mindfulde - også selvom de ikke ved, de er det.

Duften af nyslået græs eller gylle, alt efter hvor heldig man er. Synet af blåt vand, der bare bliver ved i det uendelige. Der er noget evigt fascinerende ved naturen. Fascinerende og beroligende.

Engang var der en hjerneforsker, som fortalte mig, at et godt råd mod en en stresset følelse i hjernen (hvis f.eks. computeren er brudt ned og man har lyst til at kaste alt ud af vinduet) var at lugte til en citron. Så kan hjernen nemlig ikke koncentrere sig om andet. Jeg har testet det, og jeg synes, han har ret. Det gør jo også noget ved vejrtrækningen, hvis man for alvor skal lugte til noget. Man koncentrerer sig og trækker vejret dybt ind gennem næsen og ja, så bliver man for et kort øjeblik "mindful". 

Jeg tror, det er fantastisk sundt for os med den slags sansende stunder i hverdagen. Og man kan selvfølgelig vælge at tage på kurser eller gå til det en gang om uden. Hver sin smag. Jeg foreslår bare, at vi følger det gode råd fra musicalen "Mød mig på Cassiopeia" - Gå ud og gå en tur :)

Foråret er kommet og det er ikke kun de økologiske køer, der kan trænge til at komme på græs.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media