Menu

Lyt til KM's podcast "Prøv-li-å-hør-her"

Find podcast her

Skub til humøret med taknemmelighed

oprettet d. under Underholdning

 

For et stykke tid siden fik jeg et mentalt gok i nødden.
Jeg havde sat næsen op efter at deltage i et spændende projekt.
Så meget, at jeg så småt var begyndt at glæde mig. Men så blev jeg valgt fra.

Og jeg kan godt tage et afslag med oprejst pande og forstående attitude, men jeg er faktisk ikke ret god til at blive valgt fra. Jeg blev både meget skuffet og meget ked af det og lod så min hjerne spinde afsted med alle mulige negative tanker og alle de mindreværdskomplekser, jeg kunne finde frem.

Til sidst sad jeg i sofaen og havde mest lyst til at reagere, som jeg gjorde som barn, når jeg forsøgte at straffe mine forældre ved at flytte ud i haveskuret. Jeg havde lyst til at stampe i gulvet og sige højt ud i den tomme stue "jeg går i seng uden at spise noget". Men der var ingen til at reagere og ærligt talt, hvis nogen havde hørt de ville de nok ikke blive vanvittigt bekymrede, hvis jeg en enkelt gang sprang et måltid over. 

Så hvad gør man så? Når hjernen er igang med en nedadgående spiral og der ikke er mennesker omkring til at opmuntre en.

Tja, jeg laver taknemmelighedslister. Jeg sætter mig ned med en helt gammeldags blok og en kuglepen og skriver alle de ting ned, jeg er taknemmelig for. Og det er mange. Uanset afslag, nederlag og skuffelser, så er der ALTID noget at være taknemmelig for. Og det er da ikke altid at det efterlader mig i sprudlende humør, men det trækker i den rigtige retning. Og derfor er det et tip, jeg gerne giver videre. Måske virker det også for dig?

 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media