Menu

Lyt til KM's podcast "De glade briller"

Find podcast her

Blog

 1. Rosékuren er slut

  Rosékuren er slut

  oprettet d. under Underholdning | 3 kommentar(er)

  Om sommeren er det rosé. Om vinteren er det julemaden, der sætter sig som en ekstra bræmme omkring maven og får bukserne til at opføre sig underligt, når man skal have dem på. Om sommeren er det rosé! 

  Ja, venner. Rosé og inaktivitet er mine sommersyndere, og de er skyld i, at jeg gang på gang bliver overrasket, når sommeren går på hæld, og det varme tøj sidder en lille smule strammere, end da jeg pakkede det væk.

   

  Derfor er det også blevet tid til den årlige challenge, hvor jeg prøver at lægge 2 måneders skøn sommernydelse bag mig og komme lidt op i omdrejninger. Ikke kun arbejdsmæssigt, men også lige få gang i kroppen igen, og rystet sommerdvalen af mig, så jeg kan skrue mig ned i vinterroberne, når den tid kommer. 

   

  21 minutter om dagen er nok

   

 2. Hokus Pokus struktur og fokus

  Hokus Pokus struktur og fokus

  oprettet d. under Underholdning

  Overspringshandlinger og alt for mange bolde i luften er nogle af grundene til, at arbejdsdagene smutter gennem fingrene på os, og vi ikke rigtig føler, at vi får noget fra hånden

  Jeg har en tilståelse. Når jeg arbejder hjemmefra, kan jeg nogle gange godt en gang imellem have en lille bitte smule svært ved at bevare fokus. Bare en lille smule. Der er så utrolig mange kopper kaffe, jeg skal have lavet. Og vasketøj, der skal sættes over i stedet for arbejdet ved computeren. Eller jeg skal lige tjekke Facebook. 

  Kender du det? Det kan jeg fortælle, at de fleste danskere gør. Overspringshandlinger er noget af det, vi er allerbedst til.

  Men faktisk kan du sagtens lære at være effektiv og struktureret. Også på hjemmekontoret. Og hvis du gør det rigtigt kan du få mere fra hånden på kortere tid. 

   

 3. Kunsten at sige nej tak

  Kunsten at sige nej tak

  Oprettet d. under Underholdning

  Er du også typen, der altid ender med at skrive referat, eller fylde papir i printeren? Havner de kedelige opgaver altid på dit bord? Kommer du altid til at sige ja, der hvor du egentlig mente nej? Så læs med

   

  Det kan være overordentlig svært at sige nej. Særligt for os servicemindede typer, der bare rigtig gerne vil have, at andre får en god oplevelse. Du kender det godt. Lige pludselig er det dig, der har lovet at bage pandekager til 60 mennesker til sønnens klasse, mens nogle andre bare er sluppet billigt med at købe smør. Og hvis du har svært ved at sige nej overfor bekendte, venner og familie, er der er en stor sandsynlighed for, at du har endnu sværere ved at sige nej til kollegerne - og chefen. 

  Men det kan være rigtig godt at øve sig i at sige nej til arbejdsopgaver. For det første, så slipper du for, at du får flere opgaver, end du rent faktisk kan klare. 

   

 4. Hvor rejser du hen?

  Hvor rejser du hen?

  oprettet d. under Underholdning

   

  Måske er du allerede ved at pakke kufferten og drage sydpå. Måske har du et sommerhus i Danmark, hvor du elsker at tilbringe sommermånederne. Måske er du campist - eller naturist - eller begge dele

   

  Uanset din foretrukne ferieform, så sker der noget om sommeren. Vi går ned i gear. Tingene går lidt langsommere. Vi lader roen sænke sig, og selv hvis man ikke har ferie, er tempoet på arbejde som regel også sat lidt ned. Og det er ok, for det er jo sommer.

   

  Mit råd til dig denne sommer er at lade din hjerne tage på ferie også.

 5. Hvor er alle drømmene, du drømte?

  Hvor er alle drømmene, du drømte?

  Oprettet d. under Underholdning

   

  Kender du det med at vågne om morgenen med en fornemmelse af, at du har drømt noget vigtigt? En lækker drøm, noget spændende, et mareridt. Noget, som du bare må huske?

   

  Det sker af og til for mig, at jeg vågner op på den måde, og der går lige præcis 5 minutter - måske ikke engang - så har jeg glemt det hele igen. Også selvom jeg havde en klar følelse af, at det altså var noget, jeg ikke måtte glemme.

   

  Min gode veninde, der er psykolog, har samlet på drømme i over 20 år. Hver eneste morgen skriver hun sine drømme ned, fordi hun er overbevist om, at drømmene er der for at fortælle os noget. Drømmene er underbevidstheden, der taler til os. Når du drømmer noget, skal du lytte.

   

   

   

   

 6. K-M lå i telt

  K-M lå i telt

  Oprettet d.

  Sommeren er over os. Solen skinner, og i går ramte temperaturen 27 grader på min terrasse. Og det gode vejr giver mig altid lyst til at finde ind til den gamle spejderpige og slå teltet op

   

  Det bliver som regel ved tanken for i min utroligt voksne alder, er jeg blevet lidt magelig. Jeg ved jo godt, at man ikke ligger fantastisk på en slatten luftmadras, og man bliver lidt øm i kadaveret efter et par nætter på et hårdt underlag. Men det er fornemmelsen af at sove i telt og minderne om det er alligevel stadig dragende.

   

   

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media