Menu

Lyt til KM's podcast "De glade briller"

Find podcast her

Blog

 1. Holder du dig nysgerrig?

  Holder du dig nysgerrig?

  Oprettet d. under Underholdning

  Husker du at lære noget nyt en gang  imellem? Eller er du faldet lidt i vanefælden, hvor den ene dag tager den anden og man glemmer at være nysgerrig på livet? Hvis du svarer ja til det sidste af de to spørgsmål, så er det muligvis nu, du skal begynde at gå til ukulele, lære at danse tango eller lære at tune en knallert.

   

  For noget tid siden hørte jeg en radiovært sige, at nu var hun blevet 40, så nu gad hun ikke lære mere. Det blev sagt i munter sammenhæng, men jeg blev alligevel ved med at tænke over det. For er det ikke netop nysgerrigheden og ønsket om at lære nyt, der holder os unge selv når huden begynder at rynke og kroppen knager? Jeg tror det.

   

  Jeg møder rigtig mange mennesker hver eneste dag, som inspirerer mig, får mig til at grine, gør mig glad. Men jeg møder også mennesker, som er gået i stå. Som et eller andet sted bare er blevet nogle triste lidt leverpostejfarvede udgaver af sig selv. Og livet kan selvfølgelig byde på modgang og slide på os, men nysgerrigheden styrer vi selv. Og hvis man stopper med at være nysgerrig, at glædes over det forunderlige ved f.eks. forår eller bliver udfordre sig selv med en eller anden ny aktivitet fra Suduko til gør-det-selv-møbler, så lukker man selv leverpostejsfarven ind.


   

  En af de ting, jeg virkelig beundrede min mor for er, at hun aldrig holdt op med at være nysgerrig på de mennesker, hun mødte. Hun var altid villig til at kaste sig ud i nye udfordringer, selvom hun aldrig havde prøvet det før. Hun holdt sig ung det meste af livet. Selvom hendes krop selvfølgelig ældedes, og der kom flere rynker i ansigtet, så holdt hun sig ung. I sjælen.

   

  Og det behøver ikke være store, vilde ting vi lærer eller er nysgerrige på. Vi behøver heldigvis ikke allesammen rapelle ned af Rundetårn, dykke med hvidhajer ved Madagaskars kyst eller lære flydende russisk (selvom det da kunne være meget sejt at prøve). Men vi skal holde os nysgerrige og være åbne overfor de muligheder, livet byder os. Også selvom det bare er at gå en anden vej på arbejde eller lærer tre sætninger på et andet sprog. Jeg tror på, at selv små skridt kan gøre en stor forskel.

   

  Så skal vi ikke love hinanden at blive ved med at være nysgerrige på livet?

   

  Skriv en kommentar

 2. Jeg klæ'r mig ud

  Jeg klæ'r mig ud

  oprettet d. under Underholdning | 29 kommentar(er)

   

  Har du et sæt tøj, du elsker over alt andet? Sådan et af de sæt, du lige tager på, og så føler du dig bare som verdens hotteste stykke enestående personlighed, fordi du ligner en million? Og kender du så også det med, at du ikke får gået i de fantastiske gevandter, fordi det er noget, der skal gemmes til en særlig lejlighed?

   

  Når man har en fortid som syngepige på Bakkens Hvile, så udvikler man en forkærlighed for farvestrålende rober. Og det er altså godt, særligt i en tid, hvor det hele godt kan være lidt gråt og trist. Der er noget fuldstændig magisk ved at trække en bakkesangerinde-kjole over hovedet. Uanset om jeg står sur og trist hjemme på stuegulvet, så bliver jeg med et trylleslag forvandlet til en munter bakkesangerinde, når kjolen kommer på.

   

  Men man kan jo ikke rende rundt i strutskørt og fjerboa hele tiden. Eller kan man?

   

  Man kan da i hvert fald klæde sig ud en gang imellem og resten af tiden kunne man så forholde sig til, hvad man tager på. Påklædning kan sagtens føles som en leg, hvor man selv er påklædningsdukken. Og leg gør, som bekendt, glad. Hvis man klæder sig ud, eller bare klæder sig bevidst på en bestemt måde, så er det som om, man kan tillade noget mere. Det giver lov til noget. Så sagde vi, at jeg så sådan her ud i dag - og det gav lov til at opføre sig helt så excentrisk som tøjet er. Jeg er faktisk selv så glad for konceptet med at klæde sig bevidst på, at jeg har skrevet en sang om det. Den kan du høre her, hvis du har lyst 

  Jeg klæ'r mig ud (tekst: KM Lillelund Musik: Kenneth Sichlau)

   

  Hvis man f.eks. er iført en lidt træt gammel joggingdragt passer det fin at ligge på sofaen og råbe lidt træt på en toast. Hvis man klæder sig  pænt på – eller ud, kan man måske tillade sig at synge lidt højere, være lidt mere diva-agtig, ligne en der forventer, at andre tager opvasken.

   

  Selv må jeg jo erkende, at bakkekjoler ikke passer til enhver lejlighed, så jeg prøver i stedet at overføre noget af det farvestrålende til min hverdagsgarderobe. For eksempel har min veninde Lone hæklet en helt fabelagtig poncho i pang-orange. En pangponcho. Den lyser op og gør mig i godt humør, og når jeg har den på, så føler jeg mig strålende tilpas.

   

  Så kære læser. Ind og kigge i garderoben. Find guldet frem og gør hver dag til en fest – eller bare en gang om ugen…

   

  Skriv en kommentar

 3. Jeg gjorde det

  Oprettet d. under Underholdning | 1 kommentar(er)

  For mere end to måneder siden gav jeg mig selv en udfording. I 66 dage ville jeg dyrke mindst 30 minutters motion om dagen. Og for at holde mig selv op på udfordringen offentliggjorde jeg den på Instagram.
   
  Det var en succes!
   
  Ikke bare gennemførte jeg, men det er helt sikkert, at jeg var faldet af på den undervejs, hvis jeg ikke havde “lovet” mine Instagramfølgere at gennemføre. Så udfordring gennemført og Instagram/socialt medie brugt til noget, der er tæt på at kunne karakteriseres som fornuftigt. Så langt så godt.
   
  Den oprindelige inspiration til udfordringen kom fra en god ven eller nærmere betegnet en god vens læge. Min gode ven var nemlig på lægebesøg for at få hjælp til noget, han troede var en nedsunket forfod. Men speciallægen kunne slå fast, at det ikke var foden men selve helbredet, der var noget i vejen med. Svaret lød simpelthen: “Det er dine indre organer, der prøver at fortælle dig, at de er stærkt overbelastede”. Og i stedet for medicin blev min ven anbefalet eller påbudt 30 minutters motion om dagen for som lægen sagde:” Jeg kunne bede dig om at tabe 20 kilo, men 30 minutters motion om dagen er langt mere effektivt og vil give dig hurtigere resultater”
   
  Og bare til info, så har jeg ikke nedsunket forfod og føler mig iøvrigt sund og rask. Men til gengæld er jeg jo en tyk dame, som helt sikkert kunne have godt af bevægelse. Så optændt af en hidtil ukendt motivation Googlede jeg mig frem til, at det gennemsnitligt tager 66 dage at tilegne sig en ny vane, og så i gang med mig. Nu har jeg altså gennemført.
   
  Og hvad lærte jeg så af det?
   
  Tja, som det første lærte jeg nok, at jeg er udstyret med gener, der altid hellere vil til en timelang kor prøve end ud på en løbetur. Så en automatiseret vane bliver motion nok næppe.
  Men jeg lærte også, at jeg godt kan lide at powerwalke. Det får pulsen op og samtidig har man tid til at se på verden omkring sig og sanse alting. Det får altid mit humør til at stige nogen grader.Jeg kan faktisk lide at gå i fitness center, men det har måske mere med min træningspartner end med centret at gøre. Det tør jeg ikke sige.Jeg kan lide at danse og jeg er faktisk også blevet ven med den lille smule yoga, jeg har forsøgt mig med.
   
  Allervigtigst lærte jeg, at det KAN lade sig gøre at lægge motion ind hver dag. Også på en dag, hvor jeg har to foredrag og omkring 8 timers transporttid. Det duer ikke at gå til ting fast, når man har sådan et arbejdsliv som jeg. Men der findes heldigvis mange steder, hvor man kan melde sig fra gang til gang til ting og det vil jeg bestemt blive ved med at gøre.
   
  Blev jeg tyndere? Nej, men det var heller aldrig målet. Blev jeg gladere? Ja, indimellem, når humøret var på det jævne hjalp det bedre med en gåtur end Netflix og sofa havde gjort. Bli’r jeg ved, selvom udfordringen er slut? Ja, det gør jeg, For selvom jeg endnu ikke er plaget af hverken nedsukne forfødder eller andre skavanker, så skader det jo ikke at forebygge :)

  Skriv en kommentar

Seneste fra Instagram
Webdesign af Just Media